Rondleidingen/lezingen

Incidenteel organiseert de Stichting Historisch Centrum Wassenaar rondleidingen. Deze worden gegeven in het oude centrum van Wassenaar, maar ook op andere locaties, zoals langs boerderijen aan de Oostdorperweg en de Raaphorstlaan, door de villaparken De Kieviet en Rijksdorp en over diverse buitenplaatsen. Groepen kunnen ook op aanvraag worden rondgeleid.
Stacks Image 566
Cursisten, docenten en bestuursleden bijeen in de Bibliotheek aan de Langstraat na het afsluiten van de cursus over de geschiedenis van Wassenaar. (Foto Mariëtte van Lit-Pieterse).
De cursus over de geschiedenis van Wassenaar wordt jaarlijks georganiseerd door de Historische Vereniging Oud Wassenaer, de Stichting Historisch Centrum Wassenaar en het Wassenaarse Gemeentearchief.
actueel
Iedere eerste zaterdag van de maand is het Historisch Informatie Punt (HIP) in de Bibliotheek aan de Langstraat geopend. Tussen 14.00 en 15.00 uur kunt u hier terecht met vragen en opmerkingen over de geschiedenis van Wassenaar.
contact
Secretaris: R. Jaring
Mail Secretaris
tel. 070-5119922
Stichting
Op de bres staan voor de cultuurhistorie van Wassenaar, dat is wat de stichting wil. Dat doet zij o.a. door het bevorderen van de lokale monumentenzorg, het organiseren van lezingen, cursussen en tentoonstellingen en het uitgeven van publicaties.